Sunday, March 27, 2011

:: bila hotel takde paip tandas ~ aiseyman ::

Assalamualaikum,

Aku pun nak tergelak kalau citer tapi dari hari tu lagi aku tak sabar-sabar nak post pasal benda ni. Korang tau kan paip getah yang kita selalu gunakan? Tapi untuk kali ni nak cerita tentang paip yang kita guna kat tandas. Bukan kepala paip tau! Kalau dulu standard paip getah la kan sekarang dah berevolusi salut ngan besi tak pun paip getah keras kecik je warna hitam. Biasa jumpa kat public toilet. 

???
Aku ni bukanlah selalu duk kat hotel tapi 2-3 bulan lepas ada la beberapa kali aku kena duk hotel sebab urusan kerja. Hotel kat Penang ngan Sarawak. Mula-mula aku perasan bila takde paip terkejut jugak aku. Sebab apa? Kita kan orang Islam mestilah kena basuh@ce*** . Kalau buang air kecik tu takpe tapi kalau time perut memulas tu ~ aiseyman. 

Kelakar beb sebab aku plak jadi kelam kabut nak cari paip. Hotel yang satu ni boleh request gayung ngan baldi. Tapi hotel yang aku nginap kat Sarawak memang takde kepala paip pun kecuali kat singki ngan bath tub. Jeng~ jeng~ jeng ~ aku pun tak paham la nape tak letak sebab kita kan Malaysia. Nasib baik la public toilet dekat. Mungkin pihak hotel pun nak jaga standard dorang. Lagipun hotel tu international kan ~ ni yang kena belajar international business sebab kena sesuaikan produk dengan sesuatu negara. Paham ke?

Camni baru ada feel ~

Tak pasti la kalau aku ni katak bawah tempurung tapi aku bukan selalu nginap hotel ni. Kalau ada urusan kerja je pun. Kalau situasi ni kena kat korang camne? Huhuhu ~ pandai guna tisu je? Oooppsss. Saje kongsi pengalaman mana la tau pasni korang nak menginap hotel yang mahal-mahal pasni~ 



Ingat, kebersihan sebahagian daripada IMAN ~

3 comments:

  1. ; HOMAI ! susah lah kalau takde paip tandas ==

    ReplyDelete
  2. sangat tak suke bila takde paip..huhu

    ReplyDelete
  3. Korang tau takpe ~ cmne la aku tengok orang lain boleh rileks je ... hurmmm ~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...