Thursday, March 24, 2011

:: SEGMEN kenangan zaman sekolah menengah ::

Salam, 

Sebagai penghargaan untuk kawan aku Cik Nor Akmal Kamil, aku sertai :: SEGMEN kenangan zaman sekolah menengah :: anjuran blog milik dia, Kechik Itu Comel @ http://jarijemariemas.blogspot.com/   ... Aku ni blogger baru dan ini segmen pertama yang aku join. ~ jom tengok jawapan aku ~ ...

Mula-mula: 


Soalan dan jawapan: 
 
a) subjek yang paling korang suka?

>> terus terang masa aku sekolah menengah dulu subjek yang paling disukai subjek IT. Aku amik masa tingkatan 4 dan 5. Dah nama pun budak kelas IT kan ~ lagipun subjek tingkatan 1-3 semua orang sama je amik. Hehehe ~ Kenapa suka subjek IT? Kalau korang imbas kembali masa masuk tahun millennium yakni tahun 2000 evolusi industri IT ni tengah naik meningkat. Aku SPM tahun 2004. Asalnya aku ni budak sains tulen . Amik Biologi gitu tapi tak berminat la ~ ha ni dah kira jawab soalan kedua ~ hahaha ~ Dek kerana minat IT aku tulis surat mohon tukar kelas . Sampai camtu aku minat subjek ni ~ 

b) subjek yang paling korang tak suka?

>> macam yang aku jawab tadi ... subjek Biologi. Mula-mula memang la excited nak bedah katok tapi masuk kelas pertama aku mengantuk teramat sangat sampai aku tak paham apa Cikgu terangkan. Tapi aku tak suka subjek ni bukan sebab mengantuk ye ~ sebab aku suka subjek lain ~ ViceVersa la pulak ~

c) cikgu kesayangan korang? kenapa korang sayang dia?

>> nama dier Puan Azizah ~ Cikgu Bahasa Inggeris ... bukan aku sorang je tapi satu kelas suka ~ dalam banyak2 Cikgu kitaorang rumah dier dah 2 kali kami serbu datang beraya. Sebab apa sayang dier ? Sebab dier best ~~ sebab apa? sebab dier best ~~~ tengok gambor ni ~ 

Cuba teka mana Cikgu? Peraduan jugak ni ~ hehehe
d) apa kenangan yang paling korang tak boleh lupakan masa zaman sekolah dulu..?

>> PKBM! a.k.a  Pasukan Kadet Bersatu Malaysia. Walaupun zaman aku jadi Ketua waktu tingkatan 5 telah menyebabkan kekalahan peringkat Daerah-daerah Selangor tapi aku dah joined jadi kadet dari tingkatan 1 lagi ~ tengok gambar la~


Teka aku yang mana? Hahahaha ~
e) apa nasihat korang pada budak2 sekolah zaman sekarang ni...?

>> nasihat untuk dorang? uishhh ~banyak ~ toksah la cinta-cinta monyet ni takut 'terover' plak ... zaman korang ni makin maju ~ lebih mudah dan lebih mewah ... takut menyesal di kemudian hari ~ sentiasa ingat ibu-bapa yang mengerah keringat semata-mata nak bagi kita dapat ilmu ... usaha tangga kejayaan ~ paling penting jangan pernah lupakan Allah dan sentiasa berdoa kepadanya.~ macam mana? SOLAT JANGAN TINGGAL ~ InsyaAllah diberkati dan berjaya dunia akhirat ~

7 comments:

  1. xde pn selit name sye time sek men??heheh =P

    ReplyDelete
  2. wahh..dia menarik..
    tau dah dia ni budak IT..huhu..=)
    ape2 pun kenangan sek tu best kan..=)

    ReplyDelete
  3. entry untuk yg join segmen sy dh siap..jom baca..

    ReplyDelete
  4. salam singgah cni..
    wahhh semangat yaaa ikut ikut PKBM..
    kalu tak silap, kat cni kena panggil KRS kot..
    tak taw laa betul ke tak.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Cik Rosie punya ada la nanti special post ... Cik Miszy Dian, tak semua sekolah ada PKBM ... sekolah lama saya pn baru-baru ni je baru nk tubuhkan PKBM perempuan ... dulu memang lelaki je ~

    ReplyDelete
  6. budi!! rindu tgk ko kawad!!hahaha...
    rindu tgk PKBM kawad..
    KRS kawad ak xrindu ar..hahaha

    rindu zalm sek weh!!! =P
    BUdi wanted NIK karimah ok!!!

    ReplyDelete
  7. Ecececece ~ KRS tu lagi penting dari aku rosie ... Pn Nik Karimah dah bersara kan rosie???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...