Sunday, March 20, 2011

:: i'm single if you're rich ~ perghhhhh !!! ::

Salam, 

Teringat kembali waktu aku jadi Exhibitor untuk Asia e University kat Star Education Fair 2011 kat Penang hari tu. Aku nampak seorang amoi ni pakai t-shirt yang tertulis ' Im Single if You're Rich' ... memang terbaik ayat tu. Tapi ~ terfikir sejenak ada ke orang yang macam tu?

Jangan jadi macam ni tau ~
Amoi tu tak salah pun sebab dier pakai jer t-shirt tu. T-shirt sekarang ni macam-macam design dan tulisan ada. Yang lucah pun ada. Ish3  ~ memang tak patut. ~ kalau nak tengok ayat kat baju tu sebenarnya ditujukan kepada sape? Mestilah lelaki kan kan kan? Untuk lelaki pun boleh ~  Apa maknanya tu? Mesti la semua faham kan ~ hehehe ~ 

Apepun harap-harap kita tak tergolong dalam kategori ayat tu. Aku percaya ramai yang setuju kalau dikatakan ramai orang sekarang ada sifat macam ayat tu tak kira la lelaki ke perempuan. Boleh kata kategori pisau cukur dengan kaki kikis ... dahsyat ~ 

Kaya bukan bermakna boleh beli semua benda. Ini bukan kaya makan dengan roti eh tapi kaya duit. Walaupun sebanyak mana duit dan harta yang kita ada tak semestinya boleh beli kebahagian. Memang betul zaman sekarang ni kalau takde duit mungkin susah nak hidup tapi percayalah Allah itu akan bagi rezeki kat kita. Berdoalah sentiasa agar dimurahkan rezeki dan ingat carilah rezeki yang HALAL ~ 

Ayat tu memang nampak menyampah sikit. Berdoalah kita semoga ditemukan dengan jodoh yang baik yang tahu untuk hidup susah dan senang bersama-sama. Takkan la bila ada yang lagi kaya je terus jadi single. Sampai dah kerepot pun orang yang kaya tu nak ke kat kita? Hahaha  ~Kita kat dunia ni kan sementara je. Yang penting Allah berkati hidup kita di dunia dan akhirat. Amin ~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...