Thursday, March 17, 2011

:: teringat kenangan 'aweks' lama ::

Salam, 

Duduk diam-diam di petang hari membuatkan aku teringat kat 'awek-aweks' aku yang lepas. Tapi~ jangan salah anggap pulak ... 'aweks' yang aku maksudkan tu ialah motosikal-motosikal aku yang lama. Hohoho ... macam banyak pulak motor yang aku ada. 

Al-kisahnya setakat ni aku dah ada 3 bijik motor. Aku bertuah sebab motor aku yang pertama aku dapat masa sekolah menengah lagi. Terima kasih kat mak ayah aku sebab belikan motor. Tapi motor tu bukanlah motor yang baru ~ hehehe ~ motor pakcik aku je ... Model motor aku yang pertama adalah Kawasaki KIPS 150cc Victor Jazz . Motor ni memang jarang dah orang pakai sebab model dah lama sangat dah tapi memang tahan lama. 

Kawasaki KIPS Victor Jazz 150cc


Selepas ada motor KIPS tu aku beli motor aku yang kedua waktu masih belajar kat Politeknik. Motor ape? Skuter Suzuki VS 125. Aisey aku memang minat skuter waktu tu. Tapi itu pun beli second-hand jugak ~ Kedua-dua motor ni memang amat berjasa kepada aku daripada aku sekolah menengah sampai la aku habis belajar Politeknik. Motor-motor tu la aweks aku.

Kebetulan riwayat awek-aweks aku tu sampai ke penghujungnya selepas aku tamat belajar. Waktu aku semester 5 & 6 dorang dah start sakit dah. Banyak jugak belanja nak bawak pegi jumpa doktor bengkel motor. Memang sejurus aku dapat keje kat tempat aku keje sekarang dorang dah takde dah. Ada tu ada la tapi takleh nak start dah pun jadinya tersadai la kat tepi umah. Sampai la akhirnya ada pembeli yang beli awek-aweks aku tu walaupun rosak. 

Suzuki VS 125 - Nampak garang ~


Ha! Sekarang awek aku yang setia ngan aku si Yamaha 125ZR warna merah. Tengok gambar kat bawah ni. Dier la awek yang baru aku beli tahun 2009. Masuk bulan 4 tahun ni dah 2 tahun aku ngan motor tu. Setia kan? Heheheh ~ Tahun ni jugak InsyaAllah abis bayor hutangnye ~ selepas ni kalau naik gaji barulah aku boleh consider nak cari awek yang besaaarr punya ~ hahahah ~ 

Yamaha 125ZR - Cun?


Impian aku nak cari awek besar tu tak lain tak bukan nak beli SuperBike lerr ~ tapi bak kata orang kalau banyak duit takpela nak beli tapi kalau biasa-biasa je baik beli kereta je sebab motor besar ni sama harga ngan kereta dah. Takpelah aku tunggu la motor-motor besar tu jual unit CKD (Complete Knock Down) mesti murah skit. 


Masih samar ... nama pun impian ~


Setakat ini dulu  ~ salam ~

4 comments:

  1. beli je la kete..huhuhu..leh tumpang2 nnt..=)

    ReplyDelete
  2. hoho bkn ko pnh bwk aweks nek skuter ko 2..huhu
    i know who's that girl... :P

    ReplyDelete
  3. Ala ~ nak kena sambung blaja dulu la mal ~ :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...