Thursday, April 21, 2011

waktu sesuai untuk promote blog

Assalamualaikum,



Uhuk3! ... Batuk la pulak ~ hehehe ... maaf ye kawan2 sebab kurang sihat sikit. Tak biasa minum air sejuk sekali minum terus selesema. Korang sihat ke? bagusss ... kali ni nak share ngan korang semua waktu sesuai nak promote blog korang.

Setelah 3 bulan menjadi blogger ni aku perasan waktu-waktu yang sesuai untuk korang mempromosikan blog korang. Ini untuk sape2 yang ada blog la. Yang takde blog tu boleh la note dulu. Mana la tau korang pun nak buat blog jugak nanti kan ? Bila waktunya ? Lepas makan ke lepas kuliah ke lepas lepas? Hahahaha ~

Aku rasa paling sesuai waktu MALAM. Betul ke? Rata-rata aku tengok ramai jugak antara blogger masa kini semua masih belajar. Kalau dah nama pun pelajar sudah pasti habis waktu kuliah adalah masa untuk update dan baca blog ... mana yang jenis kelawor tu tengah malam adalah waktu dier aktif! Waktu ni lah semua blogger2 mencari cerita2 yang menarik dan promote blog masing2. Waktu ni la ramai pembaca!

Tapi korang tau ke nak promote kat mana??? ha ... ikut pengalaman aku tempat paling terbaik nak promote blog korang adalah di FACEBOOK lah ~ mana lagi kan? 

Kalau nak buat entry baru tu aku rasa takde masalah bila2 masa pun yang korang free. Blogger2 otai ada yang update pagi sampai ke malam dan ada yang malam sampai ke pagi baru updated blog dorang sebab kena kumpul bahan dulu. Masa ramai pembaca lah kita boleh amik peluang untuk promosi blog kita. At least dorang mesti singgah blog kita ~ InsyaAllah ...

So apa lagi ? Kan dah malam ni ... Tapi jangan lupa selesaikan kewajipan yang 5 waktu dulu. Hehehe ~ Selamat mencuba ... *errrr ,,macam resipi plak ...

1 comment:

  1. betul jugk tu en budy..=)
    setuju..mlm2 blogger byk yg aktif..huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...