Wednesday, February 23, 2011

:: @ star education fair 2011 day 1 & 2 ::

Salam,

Aku dan booth AeU
Nampaknya dah 4 hari aku tak update blog aku ni. Tapi aku tetap nak cerita waktu aku kat Penang untuk Star Education Fair 2011 kat PISA. 1st day event tu ramai la jugak orang sebenarnya cuma nak btau kat kamu sume booth Asia e University (AeU) terletak kat bahagian atas. Means event ni ada kat 2 floors. Booth yang kat bawah semua besar-besar punya booth antaranya INTI University, Berjaya University College, ATI College ngan KDU University College. Booth yang belah atas semua kebanyakan single booth je so saiz kecik je. Hehehe ~

Other institutions semua kat atas. Event ni start kul 11 pagi sampai 7 malam. Tak banyak nak diceritakan waktu event sebab macam biasa la kita just approach people who walking there and sell to them our products. Event kali ni F&N sponsor minuman FruitTree. Kasi free. Kalau dah nama pun free mestilah kena rasa kan. Lunch masa 1st day aku makan nasi ayam dengan bos. Katerer kat sini ada 1 je la kan. Orang pulak ramai. Aku ngan bos plak makan lambat. Stock makanan tu ada tapi nasi ayam dier kureng skit la ~ nasi kurang masak pastu aku tertelan 'segumpal' garam rasanya ~ perghhhh ... 

Booth kat bawah

Hari pertama tu kitaorg tutup booth pukul 7 malam la jugak pastu balik apartment. Pada malamnya aku ngan bos pegi makan kat Pantai Jerejak. Beselah makan ikan Jenahak masak pedas sekor, telor dadar, sayur goreng campur, tomyam ngan sotong goreng tepung ... yum3 ~ balik dari makan kitaorang pegi la singgah Batu Feringghi ~ just tengok-tengok tempat je dulu sebab dah lewat pun kitaorang sampai pastu kedai banyak tutup.

Free FruitTree
OK ~ hari kedua dimulakan macam biasa. Cuma hari tu aku amik banyak skit air FruitTree yang free tu. Hahahaha ~ Crowd takdelah seberapa tapi boleh la. Lunch kitaorang beli bungkus je. Bos aku nasi ayam jugak la dier ~ Bila dah petang sikit ada persembahan tarian kat booth dekat-dekat kitaorang. Kalu tak silap dorang tu budak-budak yang masuk Showdown 2010. Al-malangnye aku tak sempat nak tengok sangat sebab time tu la ada orang datang ke booth.

Hari kedua booth tutup awai skit sebab orang pun dah takde ~ hihihi ~ takdela awal mana pun ... dalam pukul 6 lebih la jugak ~ sebab nak mengemas la katakan. Lepas tutup booth terus balik apartment. Malam pukul 8 terus bergerak ke Gurney Drive kalau tak silap. Makan la pasemboq kat situ. Kali ni kitaorang berempat tau bukan berdua~ ehem ~ada la 2 orang budak CUCMS join kitaorang. Tapi aku tetap yang paling muda antara mereke-mereke tu~ heee ~ 

Kejap ada
Kejap takde
 Makan pasemboq semua dah kenyang pastu kembali la kitaorang ke Batu Feringghi. Kali ni jalan-jalan beli barang. Aku beli ~ adalah rahsia ~ ada la jugak beli kenang-kenangan skit dari Penang. Lama jugak shopping tapi lepas tu balik terus tido sebab nak balik KL esoknye kan ~

Beca kat Batu Feringghi
Aku dengan bos
Ruang Apartment
Ruang Apartment 2
Rumah teres jadi shoplot











Just nak share skit sebab aku cam pelik kat Penang ni ada style rumah dier bahagian belakang menghadap jalan utama ~ kira rumah-rumah taman la tu~ pastu kebanyakan rumah teres ni dijadikan kedai ke ape ke camtu. Korang tengok je la gambor senang ~ Aku balik KL ngan bos dalam pukul 11 pagi Isnin. Sampai KL dalam kul 3.30 petang. Sempat la singgah R&R Tapah makan beli buah skit~

Tu je la ceritanye ~ banyak info boleh share sebenarnya tapi kalu citer panjang sangat jadi boring plak nanti ... kalu ada pape tanye la ye ~~~

2 comments:

  1. Harap2 in the future ramai lagi akan singgah ke booth AeU di fair yang berasingan.

    ReplyDelete
  2. Insyaallah ~ diharap AeU menjadi pusat pendidikan terbaik di Asia ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...